SiteOmat Gold - Sistem za upravljanje gorivom i voznim parkom

SiteOmat Gold je Orpakov najnoviji, najmoderniji sistem za automatsko upravljanje gorivom i voznim parkom, zasnovan na web-u. Nudi podesivo rešenje, za državne, opštinske i komercijalne vozne parkove, za transport, gradnju, luke, rudnike, kamione-cisterne, kao i za pojedinačne benzinske stanice.

SiteOmat Gold pruža rukovodiocima voznog parka uvid u potrošnju , ako i potpunu kontrolu nad potrošnjom goriva.

 • Omogućava uštedu goriva, efektivnu kontrolu i sprečava zloupotrebu,
 • Automatska identifikacija vozila,
 • Kontroler kamiona-cisterni za daljinsko dopunjavanje,
 • Podržava elektronske i mehaničke dispenzere,
 • Softver za upravljanje gorivom (Fuel Managament Software (FMS)) omogućava monitoring rezervoara, zalihe goriva i isporuku,
 • Centralni softver voznog parka ( FHO – Fleet Head Office Software) generiše izveštaje o dopunjavanju goriva, uključujući i izveštaje o izuzetnim situacijama.

Siteomat kontroler stanice (SiteOmat Forecourt Controller)

Suština SiteOmat Gold rešenja je SiteOmat softver za automatizaciju benzinskih stanica. Zasnovan je na ugrađenoj OrCU (Orpak Controller Unit - Orpak kontrolni uređaj )platformi. Osnovni proizvod podržava i do 25 000 oflajn transakcija i 50 000 vozila i vozača.

SiteOmat elektronski zaključava sve dispenzere i pumpe i tako osigurava da samo ovlašćena vozila i ovlašćeni vozači mogu da toče gorivo i da budu usluženi. Ovaj proces uzima u obzir ograničenja za dopunjavanje vozila, onlajn i oflajn. Sistem omogućava precizno beleženje svake transakcije uključujući odometar/brojač kilometraže i sate rada motora.

Podržava različite elektronske i mehaničke dispenzere, kao i stanice sa i do 64 dispenzera uključujući i stanice sa drugačijim tipovima dispenzera.

Otporan dizajn hardvera mu omogućuje da da izdrži teške uslovime na benzinskim pumpama, kako visoke tako i niske temperature. Koristi FLASH disk i bateriju.

SiteOmat kontroliše i povezuje sledeće uređaje na stanici:

 • Podržava više od 50 različitih dispenzera u mnogim zemljama (uključujući i mehaničke),
 • Merač nivoa goriva u rezervoaru (TLG) – izbor više brendova,
 • Spoljašnji terminal za plaćanje (Outdoor Payment Terminal OrPT) i štampač,
 • Beskontaktni čitač oznaka prodavca/uslužitelja i vozača (Orpak Tag Reader (OrTR)),
 • FuelOmat Gold – Bezični terminali za identifikaciju vozila (Wireless Vehicle Identification Terminals).

Obezbeđena je prilagodljiva logika poslovanja koja podržava nekoliko načina rada kao što su samousluživanje, oznake uslužitelja, identifikacija vozila i mod za auto-autorizaciju.

Svi SiteOmat Gold proizvodi su potvrđeni od strane UL, CE i FCC.

Pristup benzinskim stanicama i Centrali kontrolnoj kancelariji putem obezbeđene veze

SiteOmat Gold pruža, putem obezbeđene veze, onlajn daljinsko upravljanje i održavanje iz Vaše kancelarije, doma ili dok ste na putu. Sistem daljinskog upravljanja je sistem potpune kontrole voznog parka/vozila i potrošnje goriva, koji korisniku omogućava potpunu kontrolu potrošnje goriva na određenim benzinskim statnicama.

Orpakov kontroler ostrva (Orpak Island Controler (OrIC))

Orpak kontroler ostrva, je nezavisni upravljački uređaj koji vrši potpunu kontrolu automatizacije na lokaciji. Ovaj uređaj podržava automatsku identifikaciju vozila i ručnih uređaja. Sačinjen je od SiteOmat kontrolera stanice, OrPt-ja (Orpak terminal za plaćanje –Orpak Payment Terminal), i izborno štampača. Svi uređaji se postavljaju na postolje.

Orpak terminal za plaćanje podržava plaćanje putem kartica, RFID oznaka, ravnih ključeva i HID kartica.

OrIC je povezan sa uređajima na stanici, kao što su dispenzeri, merači nivoa goriva u rezervoaru (TLG), terminali za plaćanje i uređaji za identifikaciju vozila.

OrCu 3000 – Orpak kontroler stanice (Orpak Control Unit)

OrCU 3000 – Orpak upravljačka jedinica je nezavisna jedinica za upravljanje lokacijom sa kompletnom automatizacijom. Nalazi se u zapečaćenom, otpornom, metalnom kućištu, koje može da se montira na zid, bilo za unutrašnje ili spoljašnje instalacije. OrCU 3000 je povezan sa uređajima na stanici, kao što su dispenzeri, merači nivoa goriva u rezervoaru (TLG-Tank level gauge), terminali za plaćanje i uređaji za identifikaciju vozila.

OrTC - Orpak kontroler cisterni (Orpak Tanker Controller)

OrTC (Orpak kontroler cisterni) je rešenje za mobilne cisterne. Ova upravljačka jedinica je specijalno napravljena da zadovolji potrebe, teške mehanizacije ili fiksne mehanizacije , za dopunjavanjem goriva na lokaciji. Povezan je sa opremom pištolja na kamionu-cisterni i kontroliše električni ventil na rezervoaru. Identifikaciju teške ili/i statične mašinerije vrši Uređaj za identifikaciju vozila (VIU - Vehicle Identification Unit) koji se nalazi u sastavu FuelOmat – a ili vozačeva beskontaktna oznaka. Upravljački uređaj na kamionu- cisterni ima mogućnost beleženja količine goriva koje se istače iz kamiona cisterne kao i mogućnost točenja tačne količine goriva u određena vozila/mašinu. Svi podaci se automatski prenose putem ćelijskog modema do Centrale voznog parka (FHO – Fleet Head Office) za potrebe izveštaja.